Nest

Afbeelding 1 van 6

I Should Have Done That – Nest Den Haag  is een tentoonstelling van 13 nationaal en internationaal doorgebroken kunstenaars, die  een werk van een andere kunstenaar coveren onder de noemer: ‘I Should Have Done That’
Zo gaat Amie Dicke een nieuwe versie maken van het net door het Gemeentemuseum aangekochte werk Cell XXVI van  Louise Bourgeois en Carla Klein heeft twee wandkleden van Henri Jacobs uit het Stedelijk Museum Schiedam gekozen als basis voor een nieuw werk. Net als Carla Klein zoeken ook Simon Schrikker en V&B (Alex Jacobs en Ellemieke Schoenmaker) het bij generatiegenoten. Simon Schrikker gebruikt een werk van Dana Schutz en V&B hebben een werk van Alex Tennigkeit uit 2011 gekozen.
Anderen hebben klassieke voorbeelden gekozen. Marc Bijl heeft een werk gekozen van John McCracken, Marcel van Eeden gaat uit van een On Kawara, Hester Scheurwater doet een Robert Mapplethorpe en Charlotte Schleiffert combineert Paul McCarthy met Araki.
Joncquil, Iris van Dongen en Jasper de Beijer duiken nog verder in de tijd met versies van respectievelijk een schilderij van Philips Wouwerman, een ets van Almery Lobel-Riche en het Lincoln Memorial in Washington.
Harold de Bree en Martijn Engelbregt laten op de opening het publiek Damien Hirst kauwen en slikken – letterlijk.

Opening, zaterdag 3 september 2011, 19.30 uur
Tentoonstelling, 4 september t/m 9 oktober 2011, do t/m zo 13.00 – 17.00 uur

I Should Have Done That
Jasper de Beijer
Harold de Bree
Marc Bijl
Amie Dicke
Iris van Dongen
Marcel van Eeden
Martijn Engelbregt
Joncquil
Carla Klein
Hester Scheurwater
Charlotte Schleiffert
Simon Schrikker
V&B